Otteluraportti

FC HaPa - Kotarit

1 - 3 (1 - 0)

Aika: Lauantai 6.12. 2008 klo 12.30
Paikka: Ylöjärven liikuntakeskus

Kaksi ottelua omien otteluiden välissä on selvästikin liikaa Kotareille. Pelaajat alkoivat olla jo yhden välipelin jälkeen suhteellisen kohmeessa ja toinen välipeli vain lisäsi hyistä statusta. HaPalla oli alla hävitty peli FC Dynamoa vastaan ja parempi tuntuma vain yhden levätyn ottelun jälkeen. Kotarit yllättyi keltaisten hyvästä pelivireestä ja oli välillä vaikeuksissa saada omaa peliään rullamaan. Myös aavistuksia Kotareitten "merkkauksesta" oli ilmassa - onhan Kotarit väläyttänyt potentiaaliaan ja taitotaso ei ole kenellekään yllätys enää tällä kaudella. HaPa lieni siis lähtenyt hieman tarkemmalla otteella juuri Kotareita vastaan, toisaalta voi olla, että latautuminen oli vain onnistunut ja HaPa oli alussa parempi muutoinkin.

HaPan tiukka karvauspeli toi tulosta ajassa 7:20, kun Jarno Käyhty onnistui maalinteossa. Epäonnistunut pelinrakentelu oli syynä ja vastustaja kiitti. Kotareilla ei tässä vaiheessa peliä ollut juurikaan edes laukauksia. Perinteisesti niistä harvoista suurin osa oli ammuttu seinille. Tässä vaiheessa peliä HaPaa ei voinut enää aliarvioida. Kotarit otti pelin lähes täysin haltuunsa, mutta HaPa pääsi harmillisen usein vastahyökkäyksiin ja vieläpä ylivoimalla. Lisämaaleja vastustajalle ei enää kuitenkaan puoliajalla annettu ja hyökkäyksiä kehiteltiin enenevissä määrin vaihtelevilla kuvioilla ja menestyksellä. Sinisten vikkelät ja tekniset jalat alkoivat ola vaikeita pideltäviä keltaisille ja virheitä alkoi tulla. Osa HaPa-joukkueesta pelasi tarpeettoman kovaa, mutta syntyneistä vapareistakaan ei Kotarit maalinteossa onnistunut ja tauolle mentiin viime turnaukseen nähden identtisessä 1-0 tappioasemassa.

Toisella puoliajalla Kotareitten liike lisääntyi ja monipuoliset hyökkäysvariaatiot alkoivat tuottaa yhä enemmän tilanteita ja lisääntyvää hallintaa. Tasoitusmaali näki päivänvalon jo hämmästyttävän nopeasti ajassa 20:46, kun Tomo ja Jallu sahasivat Jupin avauksesta HaPa-puolustuksen riekaleiksi. Kotareitten tornadoalku arvatenkin hämmensi HaPaa, joka jatkoi rikkomislinjalla ja varsinkin eräs, tässä raportissa nimettömäksi jääköön, Juan Pablo alkoi tuottaa enemmän kuin tarpeeksi harmaita hiuksia täysin käsittämättömällä luutimisellaan. Kaveri pelasi omilla vankilasäännöillään ja tuli toistuvasti tilanteissa "sukille" - ja kovaa. Mikä hämmästyttävintä kortit menivät jälleen Kotareille! Ensin Peso sai varoituksen "sikailustaan" ja hieman myöhemmin veljessarjan komeampi peluri Juppi jälkipelistä kostettuaan, jonkun mielestä ehkä hieman tarpeettomasti, Juan Pablon kopauttelun, josta ei virhettä tietenkään saatu kirjattua. Juppi manasi tilanteessa kolahtanutta polveaan ja suivaantuneena huuteli tuomarillekin, joka vastasi kylmästi "Et sää voi kostaa.". Taitofutsal-joukkueena Kotarit kävi taas todella kuumana, koska kentällä oli jälleen yksi järjetön mulkertti, joka ei ymmärtänyt pelin tarkoituksesta erittäinkään mitään.

Ajassa 29:34 Kotarit murjoi ottelun voittomaalin. Eräs tilanne toistuvien hyökkäysten sarjasta toisella puoliajalla päätyi maalin kulmalla tähyilleelle Perstalle, jonka ensimmäisen vedon maalivahti onnistui vielä torjumaan. Paluupallon Persta upotti vastustamattomasti verkkoon ja huojentunut hurraa-henkäys levisi vaihtopenkiltä. HaPan ei edelleenkään onnistunut hyökätä koko toisella puoliajalla, vaan Kotarit hallitsi ottelua suvereenisti kaverin jatkaessa rappaustaan. Muuan virheestä (tällä kertaa ei Kotareitten vahingoittamisesta vaan palautuksesta maalivahdille) aiheutunutta vaparia olivat juonimassa Aki ja Jallu. Kotareitten "raimohelminen" siirsi vapaapotkun viereen hyvälaukauksiselle Jallulle, joka viimeisteli varakapteenin tyylillä helpottavan ratkaisuosuman. Selvä tappioasema ja jatkuva purjeessa pelaaminenkaan eivät hillinneet HaPan brutaalia pelityyliä.

Harvemmin kiehuva Juppi etenkin kävi erittäin kuumana, koska aiemmin mainittu paviaani oli joka tilanteessa auttamattomasti myöhässä, mutta kuitenkin piti jokaisella kerralla jaloille potkaista. Kotarijoukkue on jo saanut kokea riittävästi loukkaantumisia varomattomien, todella kypsien ja omaan tekemiseensä sokeitten, vastapuolen pelaajien älynväläyksistä. Tämä Juan Pablo jaksoi vielä kitistä vastaan, ettei mitään tilanteissa tehnyt, mikä kakara! Tuomari yritti ilmeisesti hillitä Kotareitten Grandest Manageria, joka vain pyrki pitämään huolen omistaan rohkaisemalla tuomaria viheltämään virheet pois, ennen kuin jotain sattuu. Luulisi harrastesarjan olevan paikka, jossa viimeiseksi aletaan kolhia SELVÄSTI taitavampaa vastustajaa säilyttääkseen johtoasemansa. Näin kävi Kotareille ensimmäisessä turnauksessa Dynamoa vastaan ja nyt HaPaa vastaan. Koko touhussa ei ole kyse kuin pelaajien terveydestä. Loukkaantumisia tulee väistämättä, kaikille ei voi mitään. Kuitenkin vastapuolen pelaajan telominen tyhjänpäiväisessä harrastepelissä varomattoman pelaamisen seurauksena on v***umaisinta, mitä voi tapahtua ja tehdä. Ja äärettömän typerää sekä naiivia. Viime turnauksesta yhdellä oli vielä nilkka pelikelvoton ja tässä ottelussa ainakin Tomo ja Juppi satuttivat polvensa, Jupilla vielä raportin kirjoitushetkellä (7.12. klo 22.45) polvi on Juan Paplon jäljiltä turvoksissa ja astumiselle arka.

Kotarit kiittää!

Maalit

Ensimmäinen puoliaika

7:20 1-0 Jarno Käyhty (-)

Toinen puoliaika

20:46 1-1 Tomo (Jallu)
29:34 1-2 Persta (-)
31:58 1-3 Jallu (Aki)

Kotarit - FC Linjateräs© Kotarit MMV-MMXVII