Otteluraportti

FC HEMU - Kotarit

2 - 2 (0 - 1)

Aika: Sunnuntai 21.12. 2008 klo 14.10
Paikka: Raholan liikuntakeskus

Iltapäivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli kiekkoporukka HEMU. Kotareitten manageri sai lopulta hoidettua paikalle liivit, vaikka ne olisivat paikalle hoituneet ilman hätäistä soitteluakin. Kotarit pelasi siis keltaisilla liiveillä, koska jostakin käsittämättömästä syystä HEMUn pojat ovat ottaneet värikseen sinisen. Paidan sävy on toki hieman eri kuin Kotareilla, mutta siltikin erottaminen hankaloituisi ilman käteviä peliliivejä.

Ottelu lähtikin ihan kiitettävissä merkeissä liikkeelle. Kotarit näytti todella valmiilta otteluun ja ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 1:10, kun Tomo tuikkasi järjettömästä asennosta maalivahdin längeistä pallon maaliin. Syötön maaliin tarjoili Tyntty jokseenkin tarkalla pitkällä avauksella. Kotareitten peli jatkui nopeasta avausmaalista johtuen rentona ja hyviä tilanteita luotiin. Myös pallo pysyi suuren osan aikaa omilla. Toivomisen varaa jäi etenkin syöttöjen vastaanotossa. Luvattoman paljon pallonmenetyksiä tuli huolimattomasta pallonkäsittelystä syötön vastaanottohetkellä. Joitakin huonoja syöttöjäkin toki jaeltiin, mutta ne on helpompi antaa anteeksi kuin hyvän tai kohtalaisen syötön sössiminen vastustajalle.

Vaihdot pysyivät suhteellisen lyhyinä ja Kotareitten liike oli selvästi kankeita kiekkoilijoita parempaa. HEMU joutuikin rikkomaan Kotareitten liukkaita kärkimiehiä jatkuvasti, mutta valitettavasti vain murto-osa näistä rikkeistä päätyi pöytäkirjaan. Kotarit olisi ansainnut useampiakin kymmenen metrin rankkareita ensimmäisellä puoliajalla, mutta tällä kertaa armo kävi oikeudesta. Pahin esimerkki HEMUn sikapelistä nähtiin jakson puolivälin paikkeilla, kun HEMUn hyökkääjä (lopulta Kotareitten turma) roikkui Rikardinhon paidassa puoli kenttää pallonmenetyksensä jälkeen. Vastapuolen virheet täyttyivät vasta ajassa 18:49, eikä Kotarit päässyt hyötymään rangaistuspotkuista huolimattoman viheltelyn takia. Ensimmäinen jakso oli selvästi Kotareitten, mutta maalipaikkoja ei taaskaan saatu hyödynnettyä optimaalisesti. Itse asiassa surkeakin viimeistely olisi tuonut vähintään kolme maalia, mutta maalinteko peli oli jälleen suoraan hanurista eikä Jallun viime hetken osumaakaan hyväksytty. Ensimmäinen puoliaika oli jo päättynyt. Mielestämme ei.

Kotareitten tasapaino selvästikin horjui HEMUn (taktisesta) runnomisesta. Toinen puoliaika alkoi kaoottisesti, vaikka sopimus oli, että pidetään sama rentous ja ruvetaan tekemään paikoista. Tyntty kävi käsittämättömän kuumana ja rätki palloa minne sattuu pelaajien huudellessa toisilleen. Pelin henkinen hallinta siirtyi HEMUlle Kotareitten edelleen hallitessa palloa hieman enemmän. Ajassa 23:26 uudesti syntynyt vastustajan aiemmin mainittu hyökkääjäpelaaja rokotti Kotareita unelmapommilla vasemmasta laidasta. Selkeä puolustuksen virhe. 1-1 maalin myötä Kotareitten peli romahti täysin ja HEMU mellasti miten halusi rikkoen peliä aina välillä. Kotarit taitojoukkueena kärsi jälleen välinpitämättömästä tuomaripelistä. Jakso vanheni Kotareitten ollessa täysin purjeessa ja ajassa 28:51 sama mies pääsi täräyttämään hetken keskialueen pyörittelynsä päätteeksi 2-1 johto-osuman maalin vasempaan alanurkkaan.

Tappiolla pelaaminen herätti Kotarimiehistön. Kauden ensimmäinen tappio näytti olevan edessä ja Tyntty piti Kotareita erinomaisilla torjunnoillaan pisteentyngässä kiinni. Mentaalinen kantti ei sittenkään pettänyt ja täten Jallu tasoitti pelin Tompan unelmapassista ajassa 31:41. Kotareitten voittamisen kulttuuri paistoi ottelun viimeisellä neljänneksellä. Peli parani loppua kohti ja voittokin olisi ollut otettavissa, mutta tälläkin kertaa Kotareista tuli yhtäkkiä pelin toisella puoliajalla rikkova joukkue ja mystisesti HEMUn virheet jäivät kahteen. Voittamisen kulttuuri väljähtyi tappion välttämisen kulttuuriksi ja PuiPo luultavasti siirtyi Kotareitten ensimmäisen pistemenetyksen johdosta yksin sarjan kärkeen.

Ottelun jälkeen suussa oli karvas kakan maku.

Maalit

Ensimmäinen puoliaika

1:10 0-1 Tomo (Tyntty)

Toinen puoliaika

23:26 1-1 nro 5
28:51 2-1 nro 5

31:41 2-2 Jallu (Tomppa)

Kotarit - FC PuiPo© Kotarit MMV-MMXVII