Otteluraportti

Kotarit - FC PuiPo

5 - 2 (3 - 2)

Aika: Sunnuntai 21.12. 2008 klo 15.50
Paikka: Raholan liikuntakeskus

Toisessa ottelussa vastaan tuli sarjassa eniten vakuuttanut FC PuiPo. Joukkueessa pelaa ulkomaanvahvistuksia ja muutakin porukkaa, ihan kelpo pelimiehiä. Aikaisemmissa turnauksissa vakuuttanut José ei Kotareitten onneksi ollut tällä kertaa mukana. Vakuuttavien lähteiden (GM) mukaan veikkonen on pelannut Espanjassa jalkapalloa todella korkealla tasolla ja pelaa futsalia harrasteen lisäksi SM/1-divisioonatasolla. Ensimmäisestä ottelusta rivit olivat harventuneet kriittisesti ja toiseen peliin riitti vain kolme vaihtomiestä.

Ottelu alkoi Kotareitten kannalta komeasti. Vain rutka minuutti oli takana ja PuiPo oli käynyt rokottamassa Kotareitten seissyttä puolustusta. Puolustus pelattiin ulos näppärällä seinällä, viimeistely sinällään oli aika paska, mutta maaliin päätyi. Heti aloituksesta Kotarit onnistui räpeltämään pallon vastustajalle, joka tosin epäonnekseen pelasi pallon Kotareitten sivurajaksi lähes päätyviivalta Kotareitten päädystä. Rikardinho avasi pelin nopeasti keskelle Pesolle, joka kääntyessään oivalsi Rikardinhon juoksuradan ja nopeuden. Kliinisen tarkka ulkosyrjäsyöttö löysi tiensä kahden puolustajan välistä suoraan lentäjän juoksuradalle juuri vastaantulleen maalivahdin eteen. Rikardinho otti pallon hallitusti yhdellä kosketuksella haltuun ohittaen samalla maalivahdin ja pisti pallon tyhjään maaliin ajassa 1:47. Kotarit oli tappiolla vain 39 sekuntia.

Toisessa aloituksessaan PuiPo olikin sitten yhtä sähäkkä kuin ensimmäisessä ja tilanne luotiin Kotareitten päätyyn saman tien. Epäonninen puolustaja oli tällä kertaa Juppi, jonka tukijalkaan pallo laukaistiin toisen puolustajan längeistä. Juppi ei nähnyt vetoa ja pallo pomppasi hänen jalastaan oman maalin ylärimaan ja siitä pelattavaksi - suoraan vastustajalle, joka painoi 2-1 johtomaalin ajassa 2:15. Peli jatkui vauhdikkaana ja erittäin hyvätasoisena, joskaan ihan minuutin sisään ei seuraavaa maalia nähty. Harmi, että ottelu oli päivän viimeinen, nimittäin muilta jäi sarjan eittämättä kahden parhaan joukkueen mittelö näkemättä. Tasoitusmaali työstettiin tällä kertaa rankkarista. Rikardinho oli aiheuttamassa hämminkiä vastustajan maalivahdin alueella, jossa puolustaja ponnautti pallon käteensä. Selvä rangaisuslaukauksen paikka, vaikka portugalipaita yritti muuta viestittääkin. Rikardinho itse sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan maalivahdin aavistaessa vastakkaiseen suuntaan. 2-2 ajassa 3:56.

PuiPo oli saada kolmannenkin halvan maalin Kotaripuolustuksen sössiessä oikein urakalla. Pallo kimpoili tolpassa ja pakkien jaloissa Tyntyn röhnöttäessä aivan toisaalla. Takaiskulta kuitenkin säilyttiin ja maaliverkko heiluikin toisessa päädyssä. Rikardinho onnistui puhtaassa hattutempussa hieman vajaassa viidessä minuutissa tehdessään kolmannen maalinsa toisesta rankkarista. PuiPon pitkätukkainen puolustaja ehkä kuvitteli olevansa maalissa torjuessaan Rikardinhon (selvästi maalin ohi suuntautuneen) laukauksen käsillään päänsä yltä. Portugalipaidalla oli eriskummallinen tapa kommunikoida levittämällä käsiään hieman eri korkeuksille eri asennoissa. Rangaistuslaukausta ei tälläkään kertaa raukan pyyntöyrityksistä huolimatta peruttu ja ajassa 6:08 pallo oli maalissa - kahden tolpan kautta. Sikäli maalivahti syöksyi oikeaan suuntaan, koska pallo kimposi ensin oikeasta tolpasta vasempaan, johon suuntaan maalivahti tälläkin kertaa aavisti.

PuiPossa yllätti sen virheherkkyys. Joukkue vaikutti ulospäin taitojoukkueelta, joka välttäisi virheitä mahdollisuuksien mukaan. Todellisuus kentällä oli kuitenkin toinen ja Kotarit sai taas kärsiä. Harrasteen B-sarjassa saa näköjään surutta koputella takaapäin palloa suojaavan pelaajan kantapäille. Oli tuomarina kuka tahansa tätä koiruutta saa kokea aivan liikaa. Toinen huomionarvoinen viheltämättä liian usein jätettävä virhe on ylettömän kovaa pelaaminen. Futsal ei edelleenkään ole jalkapallon kaltainen kontaktilaji, joskaan kaikki kontakti ei ole kielletty. Ensimmäisellä puoliajalla PuiPolle vihellettiin neljä virhettä Kotareitten selvitessä jälleen - taitojoukkueena asiaan keskittyen - yhdellä.

Toisen puoliajan alku oli Kotareilta fantastinen. Tähän mennessä ainoastaan Kalpakikkailijoiden aavistama aloituskuvio oli jälleen myrkyllinen ja ensimmäistä kertaa tuotti jopa maalin, hieman takautuvasti. Juppi pelasi pallon korkealla zipillä PuiPon linjan taakse Rikardinholle laukaisupaikkaan. Kotarit sai tilanteesta sivurajan, jolloin Tomppa käynnisti moottorit keskialueella. Juppi näki liikkeen, jakeli sivurajalta vauhtiin ja Tomppa täräytti ykkösellä uskomattoman kärkkärin maalin ylämummoon. Vain 12 sekuntia aloituksesta ja Kotarit oli siirtynyt 4-2 johtoon. Hetkeä myöhemmin Kotarit iski jälleen. Tyntty avasi pitkällä heitolla vastustajan maalin eteen täysin vapaaksi unohtuneelle Pesolle, joka otti hallitusti rinnalla haltuun ja pamautti yhdestä pompusta saksipotkulla ohi vastustajan maalivahdin. Kotaripörssiin Peso merkkautti taidonnäytteellään kaksi pistettä!

Toinen puoliaika jatkui vauhdikkaana ja sinänsä käsittämättömänä, että kaikki vihelletyt virheet olivat Kotareitten virheitä. GM äimistelee yhä, mistä syystä Kotarit muka alkaa saada toisella puoliajalla virheitä rikkovan vastustajan sijaan. Peli ei ollut ainoa luontoaan. Toinen puoliaika ehti vanheta hieman yli puolen välin kun Kotareitten virheet olivat jo täynnä. Virheitä kuitenkin tehtiin korkeintaan tasatahtiin, ainakaan Kotarit ei vastapuoltaan enempää rikkonut! Virheitä sattuu kaikille, myös tuomareille - ehkä tavallista enemmänkin - joten annettakoon tälläkin kertaa anteeksi. Pelin tempo pysyi kovana ja Jallun loukkaannuttua Kotarit pyöritti vaihtoja enää yhdellä vaihtopuolustajalla ja yhdellä vaihtohyökkääjällä.

PuiPo ei saanut ottelun lopussa mainittavia maalintekopaikkoja ja Kotarit hallitsi niin hermonsa kuin otteensa jääden viiteen virheeseen. Portugalipaita yritti jälleen esittää mielipiteitään tuomarille kummallisin käsielein, joista saikin lopulta varoituksen. Kotareita huvitti. Peli oli pitkästä aikaa todella hyvää, vauhdikasta ja rentoa. Kaikki pelaajat tekivät oman hommansa molempiin suuntiin eikä kukaan velttoillut. Ensimmäisestä pelistä peritty uuden laiskottelupykälän mukainen sakko ryhdisti koko joukkueen ja peli oli loisteliasta alun paria nukahdusta lukuunottamatta. Kotarit arvatenkin siirtyi kärkijoukkueen voitettuaan sarjajohtoon.

Maalit

Ensimmäinen puoliaika

1:08 0-1 nro 3 ehkä (?)
1:47 1-1 Rikardinho (Peso)
2:15 1-2 nro 10 ehkä ? (!)
3:56 2-2 Rikardinho 6 m rp.
6:08 3-2 Rikardinho 6 m rp. [Puhdas hattutemppu!!]

Toinen puoliaika

20:12 4-2 Tomppa (Juppi)
22:37 5-2 Peso (Tyntty)

FC HEMU - Kotarit© Kotarit MMV-MMXVII