Otteluraportti

Kotarit - Team-9

3 - 2 (2 - 2)

Aika: Lauantai 2.1. 2010 klo 13.50
Paikka: Raholan liikuntakeskus

Kotarien vuoden 2010 ensimmäinen turnaus lähti liikkeelle puhtaalta pöydältä. Edellisen turnauksen Saints-peli katkaisi sinisten 35 tapiottoman ottelun putken Saintsien viedessä ottelun lukemin 3-2. No kaikki kunnia Pyhimyksille hyvästä pelistä ja lähes myyttisen joukkueen kaadosta. Kotarien rosteri alkoi etsimään kauan aikaa kadoksissa olleita avonaisia takkejaan ja ilmeisesti viimeistään uuden vuoden yön paukkupakkaset pakottivat palttoot kiinni.

Kolmannen turnauksen ensimmäinen peli toi vastaan vanhan kilpakumppanin Team 9:n. Kotarit puhkui itseluottamusta ja hurttia huumoria (paskaa siis) viljeltiin ympärinsä. Jokainen peluri oli paikalla ajoissa. Jallu saapui myöhässä, mutta tuomarin viivyttely ehkäisi sakon muodostumisen. Managerin tehtävät otti haltuunsa AM Erkka. GM Juppi otti paatin ja seilasi puolen vuoden ulkomaanleirille Hollantiin. Kuulemma menee opiskeleen, mutta kyllä se nyt tiedetään, että eräät coffee shopit boheemin kaverin sinne houkutteli. Vai oliko se nainen, joka veti taitavan basistin mukanaan tasaisille tulppaanimaille? Varmaa on, että Kotarien henkinen johtaja tulee uudestisyntyneenä kesällä takaisin Suomeen, jollei sitten Groeningeniin synny ammattilaissopimusta. Uutta vertakin oli Kotreihin saatu. Tero on toipunut leikkauksesta ja saapui ihastuttamaan kansaa taidolla, teknisyydellä, koolla ja komeudella. Tero on maalivahti, mutta pystyy myös all-around-pelaajana pelaamaan myös kentällä

Ottelu Team 9 vastaan alkoi normaalisti eli pientä hermostumista oli ilmassa. Vapauttavan ensimmäisen maalin teki Kotarit. Tyntyn tarkka heittokäsi linkosi pallon voimalla Tompan tarkutta vaativaan juoksulinjaan Team 9:n maalin edessä. Pieni kosketus päälaella ohjasi pallon maaliin. Kuvaajana toiminut Erkka oli niin huumaantunut Tyntyn heittotekniikasta, että kamera laahasi kaksi sekuntia jäljessä eikä tallentanut maagista Tompan hipaisua. Muutenkin tämän ensimmäisen ottelun kameratekninen suoritus on niin maaginen (huono), että herää epäilys Assistant Managerin toimintakuntoisuudesta...

Team Ysin rutiini oli kuitenkin valtavaa luokkaa. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Kotareita rankaistiin kun mustapaita pujotteli sinisiä ja tuikkasi alakulmaan kärsällä tasoituksen.

Team 9 jatkoi tehokkaasti maalivahdin nopealla avauksella. Liian innokas hyökkäys poiki nopean vastaiskun vastustajalle. Persta (tai itse asiassa Ossi) oli unhoittanut puolustusalueelle vaivihkaa hiipineen Tiimiläisen. Tyntty tuli vastaan, mutta ei ehtinyt tarpeeksi lähelle ennen kuin pieni tuikkaus alakulmaan vei Team 9:n 1-2 johtoon.

Kotarit ei hyväksynyt tappioasemassa oloa. 2-2 syntyi Jallun lapikkaasta. Tero leikkasi keskelle kevyesti ja ketterästi ja syötti Pesolle. Peso looppasi toiselle laidalle täysin vapaana juoseelle Jallulle. Jallun kova volleyveto suoraan syötöstä upposi taka-alanurkkaan. Komee maali!

Toisella puoliajalla peli aaltoili puolelta toiselle. Molemmat joukkueet loivat vaarallisia maalipaikkoja, mutta maaleilla seisoneet isohkot maalivahdit ja tukevat maalikehikot estivät suuremmat numerot. Kotarit halusi kuitenkin ratkaista ottelun. Tomon nopea sivurajapotku yli vastustajan puolustajien avasi Rikardinholle avopaikan mistä hän ei erehtynyt. Kotareille kirjattiin siis voitto 3-2.

Maalit

Ensimmäinen puoliaika

5:19 1–0 Tomppa (Tyntty)
5:52 1–1 Joni Niiranen (Marko Suvanto)
8:15 1–2 Toni Norjavaara (Timo Kulmala)
8:54 2–2 Jallu (Peso)

Toinen puoliaika

22:10 3–2 Rikardinho (Tomo)

Katso turnauksen videokooste

Team Loiva - Kotarit© Kotarit MMV-MMXVII